top of page

En litt annerledes start på året

Oppdatert: 21. apr. 2021

Skolestart og leksehjelp

I Honduras har vi begynt å legge til rette for et nytt skoleår med leksehjelp i organisasjonens lokaler. Her er det standard at stolene sitter fast i skolepultene, og vi har dermed bestilt spesiallagde skolepulter fra en lokal håndverker. Tanken er at disse skolepultene skal brukes til flere aktiviteter. Vi har også fått laget til en egen skoletavle.Leksehjelpen må tilpasses til koronasituasjonen, og klargjøring av lokalene innebærer derfor også tydelig informasjon om smittevernstiltak.COVID-19 - smittesituasjonen i Honduras

Fylket der organisasjonen holder til, Atlantida, er for tiden svært hardt rammet av koronasmitte. Vanligvis begynner det nye skoleåret i Honduras i månedsskiftet januar/februar, men på grunn av smittesituasjonen er oppstarten utsatt til mars. Vi håper å kunne starte opp med leksehjelp etter påske, men må forholde oss til smittesituasjonen. Etter at Honduras stengte ned uken etter Norge i fjor, har elever i Honduras enda ikke fått være fysisk tilbake på skolen.


Økt sikkerhet

Denne måneden begynte arbeidet med å få på plass en mur rundt hele eiendommen der organisasjonen har lokaler. Dette er et privat initiativ, og organisasjonens midler brukes ikke til dette arbeidet. Muren vil likevel bidra til å bedre sikkerheten for organisasjonen.Vi håper at muren i fremtiden vil gi organisasjonen mulighet for å tilby barn og unge trygge fritidsaktiviteter på ettermiddagen.


Støtte fra flere land

Selv om mye av midlene til Skape muligheter sammen kommer fra Norge, kommer det også bidrag fra flere andre land. Organisasjonen har den siste tiden har mottatt mat fra personer i Honduras som ønsker å bidra til å distribuere til de mest trengende i denne vanskelige tiden. Vi er veldig takknemlig for all støtten til arbeidet vår. Ønsker du å bidra?


Bli kjent med en av våre frivillig

Dilma Lili Funez Arteaga er en av våre koordinatorer i Honduras, med ansvar for utdanning, sosiale aktiviteter og helse. Lili har et brennende engasjement for barn og unge, og har på ulike måter jobbet for barn og unge gjennom hele livet. Under er en hilsen fra Lili.

23 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page