top of page

Nytt skoleår - oppstart av leksehjelp og matsal

Skole, leksehjelp og matsal

I begynnelsen av april begynte skolene i Granadita med fysisk oppmøte på skolen en dag i uken. Skape muligheter sammen kjøpte inn skoleutstyr som ble delt ut til barna som er tilknyttet organisasjonen.


På grunn av smittetrykket i området avventet vi litt med å åpne matsalen og begynne med leksehjel. Etter påske fikk vi endelig åpnet matsalen hvor det ble servert varme måltider og avholdt leksehjelp på ettermiddagene. Det var 14 barn og unge som deltok, fordelt på 3 ulike grupper. Det ble også holdt foreldremøte.

Medisinsk brigade

I april ble det avholdt en medisinsk brigade på det lokale helsesenteret, hvor det ble tilbudt gratis helsehjelp fra spesialister. Helsesenteret ligger en kort kjøretur ut fra Granadita. I samarbeid med det lokale helsesenteret bidro vi med transport til og fra helsesenteret slik at flere fikk anledning til å benytte seg av dette tilbudet.Feiring av morsdagen

Den 9. mai var det morsdag i Honduras. Vanligvis er dette en dag som markeres med en større feiring. Dagen ble i år markert innenfor rammene av smittevern, hvor mødrene tilknyttet organisasjonen kom i mindre grupper og fikk servert et varmt måltid.
Arbeid med muren rundt organisasjonens område

Arbeidet med bygging av muren rundt området der organisasjonen har sine lokaler og bygging av et eget kontor går stadig fremover. Om alt går etter planen vil arbeidet være ferdig i løpet av høsten.
Sprøting av vegetasjon

I Hondras må man jevnlig sprøyte vegetasjonen for å forhindre oppblomstring av mygg som sprer smittsomme sykdommer slik som dengue. I juni har det derfor blitt gjennomført en ny runde med sprøyting av vegetasjonen.


Informasjonsmøte om koronasmitte

I april ble det holdt et informasjonsmøte om koronasmitte og smittevern for foresatte og andre støttemottakere.


Situasjonen nå

I begynnelsen av mai besluttet myndighetene i Honduras å stenge skolene i 60 dager grunnet smittesituasjonen. Det er derfor et opphold i leksehjelpen, og matsalen er stengt inntil videre. Vi håper å kunne åpne matsalen og begynne med leksehjelp igjen i juli.31 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page