top of page

Medborgerskap i teori og praksis

Arbeidet går videre i Honduras. September er måneden der hondranerne feirer nasjonaldagen og historien til Honduras. 15. september er dagen som tilsvarer 17. mai her i Norge. Det er ett ekstra stort fokus på honduransk historie og kultur heile september. For Skape muligheter sammen er det viktig at barn og unge får kjennskap til sin egen historie og kultur, og vi har derfor hatt om temaet medborgerskap i programmet vårt. Med fokus på det sivile samfunnet og politikk.


I tillegg til nasjonaldagen er barnas dag, i begynnelsen av september en viktig dag som markeres med fest og leker. Vi tok med oss barnene i organisasjonen til ett lokalt hotell, der de fikk bade, god mat, kake og selvsagt piñata.



I området i og rundt landsbyen Granadita, hvor vi holder til, har det over en periode vært flere tilfeller av dengue, en alvorleg febersykdom. En studie av mygg, som overfører denne sykdommen, viste en forekomst langt over normalen i Granadita. Derfor har Josue, en a koordinatorene våre, fått tak apparat til å drepe mygg, og sett i gang et lokalt program for å rydde områdene og renske områdene i Granadita. Dette skal gjennomføres over en tre måneders periode. Josue er også pådriveren lokalt for å få fikset veiene i Granadita, som de nå er godt i gang med. Noen av veiene skal stenlegges.


I tillegg til alt dette har vi gitt leksehjelp, besøkt eldre i lokalsamfunnet i lag med støttemottakarene, hatt matsal og holdt foredrag til barn, unge og deres foresatte.


For å kunne gi gode tilbud innenfor de rammene organisasjonen har er det viktig med god planlegging. Spesielt er dette viktig i dagens usikre verden, med blant annet økende matvarepriser og manglende sikkerhet. I Honduras har statistikken over drap og forsvinninger gått til det verre. Den økonomiske situasjonen er blitt svært vanskelig for den vanlige honduraner, der blant annet canasta basica (det som er regnet som nødvendig mat i løpet av ei uke og en måned) har steget til over det minstelønnen ligg på. I tillegg påvirker den svake kronekursen oss. Derfor er vi allerede i gang med planlegging av 2023. Vi i Norge har hatt første møtet med koordinatorene i Honduras, der vi diskuterte avsluttingen av året og prioriteringer for neste år.


Vi er avhengig av givere og sett derfor stor pris på alle som er med å støtter arbeidet vårt. Dersom du har lyst til å gi en gave eller bli fast giver an du trykke på denne linken. All støtte hjelper. Du kan velge å gi med Vipps, bank-/kredittkort, bankoverføring, avtalegiro eller faktura.


I Norge går vi inn i den store messe sesongen. Vi hadde planlagt fire messer dette året. Solamessen, Julegavesalg i Køhler-paviljonen Julemarknad på Halsnøy kulturhus, som mvi deltok på i fjor, og Julemarked på Varatun Gård. Dessverre var tre av disse fire messene lagt til samme helg. Vi ble derfor nødt til å stå over messen på Halsnøy i Sunnhordland. Håper å se flest mulig på messene, om de ikke har mulighet å besøke oss på messene kan de se/kjøpe produktene i nettbutikken vår. Nytt av året er strikka ullgensere med mønstrene Nord og Villmark, pannebånd og barnehagevotter, se bilder nederst.

Tidspunkt

Hva?

Sted

Fredag 4. nov 10.00-18.00 Lørdag 5. nov 10.00-17.00

Solamessen

​Åsenhallen A & B

Åsenvegen 86, 4050 Sola

Fredag 18. nov 16.00-20.00 Lørdag 19. nov 11.00-16.00 Søndag 20. nov 11.00-16.00

Julemarked på Varatun Gård

Varatunhagen 51, 4317 Sandnes

Lørdag 19. nov 12.00-17.00 Søndag 20. nov 12.00-17.00

​Ope hus - Julegavesalg Køhler-Paviljongen

​Bernervegen 250, 4365 Nærbø






53 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page